Mot framtiden

Vår gemensamma teknikresa mot framtiden går så snabbt att de flesta av oss inte ens hann köpa biljett till tåget, eller ens märkte att järnvägen byggdes. Sveriges kanske första museum för små och mindre rävfiguriner på world wide webb (www) kan idag presentera samlingens första 3D scannade artefakt! Modell blev den näpna porslinsfigurinen från Lomonosov. Museets teknik- och visualiseringsstrateg förklarar:

”Arbetet inleddes med att söka efter en applikationsutvecklarare som erbjöd en kostnadseffektiv onlinelösning för 3D-scanning och visualiseringering. Museets behöver mer resurser till området för digitalimplementering och teknikutveckling så vi fick helt enkelt nöja oss med en applikation utarbetad för handhållen mobilkommunikation. Försök gjordes sedan med mjukvaran vilket visade sig vara något ostadigt. Resultatet är inte att betrakta som godkänt men vi väljer ändå att publicera fet för att våra kollegor i branchen ska kunna ta lärdom av våra erfarenheter. Vi får hoppas på att Visualiseringscenter hör av sig erbjuder sig att scanna vår samling istället.”3D-teknik är en viktig komponent i byggandet av framtidens onlinemuseum för rävfiguriner och kan säkert vara bra för andra museer med. ”Inget djur skadades under försöken.Följ länken för att se resultatet.mvh Kommunikationsavdelningen

Till 3D modellen


Publicerat

i

av

Etiketter: