MPRM 15 år!

ETT STORT TACK

Fredagen den 13 mars 2009

Sverige håller som bäst på att skaka av snötäcket men mörkret sveper ändå in tidigt utanför lägenhetsfönstret på Prästgårdsliden i Mjölby. Den blivande museichefen tvekar kanske en sekund , pilen svävar i luften ögonen springer över texten, så kl 19:23:10 trycker han på publicera och startar en händelseutveckling som till slut leder till att detta inlägg publiceras 15 år senare.

Fast egentligen behöver vi spola tillbaka någon vecka eller två till för att få hela bilden.

Den blivande museichefen är på loppis och pratar med sin sambo om hur mycket roligare det skulle vara om man faktiskt letade efter något särskilt, om man samlade. Han samlade på kapsyler när han var liten men tålamod sträckte sig bara till ett lager på botten av en BigPack bytta . Sambon berättar att hon samlade på porslinskatter när hon var liten. Katter och hundar är för lätt att hitta kommer de fram till. Hon föreslår porslinsrävar eftersom den blivande museichefen ofta använder sig av räven som symbol och aktör i sina konstnärliga ambitioner och villfarelser. Rävar är dessutom tillräckligt svårt att hitta. Det blir liksom lite jakt av det hela. På kort tid har den blivande museichefen tillräckligt många små rävar för att skriva om Mjölbys nya och exklusiva onlinemuseum.

Ryktet om museet sprids snabbt lokalt. Först får vänner och bekanta upp ögonen för rävfigurinen. Man ser den på loppisen, i leksaksbutiken, i bokhyllan hemma. Man börja donera rävar. Obekanta följare följer efter och rävar börjar komma som brev på posten. Museet växer och utvecklas. Utställningar görs, miniatyrrävens dag etableras, bakelsetävlingar anordnas, t-shirts trycks och media hör av sig allt oftare.

Tack alla som har donerat, spritt, ställt ut och stöttat museets arbete under dessa 15 år!

/ Mjölbys kanske äldsta museum för små och mindre rävfiguriner


Publicerat

i

av

Etiketter: